Bilgi

Hazır Giyim – Konfeksiyon’da Üretim Süreci

Konfeksiyon günümüzde hazır giyim ve ev eşyası imalatı anlamına gelmektedir. “Konfeksiyon” kelimesi ayrıca “Hazır giyim ve Konfeksiyon” anlamında kullanılabilir. Üretim aşamasında deri kullanımı halinde tabir “Deri Konfeksiyonu” olmaktadır.

Kumaşı veya ipliği başka endüstriyel boyutda kullanarak temin edilerek üretim yapan kuruluşlarda sektörde bulunmaktadır. Peki giyim eşyası üretim süreci nasıldır? İnceleyelim…

-Kumaş Seçimi: Konfeksiyon Üretim aşamasının ilk kısmıdır. Verilen siparişe göre öncelikle kumaş ve ek malzemeler toplanır. Ayrıca bu kısımda renk kontrolü, kumaş genişliği ve uzunluğu da kontrol edilir.

-Uygun Kalıbın Hazırlanması: Siparişte istenen modele göre yapılacak giysinin kalıpları şekillendirilir. Bu kalıplar karton veya sert plastikten oluşturulur. Kalıbın hazırlanmasındaki son işlem kalıplara numara verilerek karışmalarını önlemektir.

-Kesim: Hazırlanan kalıp düzgün şekilde masaya serilir. Bu işlemde kumaşın tersine ve yüzeyine önem verilmelidir. İşlem makine veya elle yapılır.

-Dikiş İşlemi: Bant sistemine uygun hazırlanan makineler kumaşları sırasıyla dikilir. Bant sonunda mamul olarak ortaya çıkar.

-Ütüleme İşlemi: Üretilen giysinin özelliğine göre ütüleme işlemine başlanır. Ütüleme için çeşitli şekilde ütüler kullanılır.

-Aksesuar Takılması: Son işlem giysinin üstüne düğme, açılacak ilik ve diğer aksesuarların takılması işlemi yapılır.

-Kalite Kontrol: Üretim aşamasından sonra giysinin kumaş kalitesine, dikiş düzgünlüğüne özenle bakılır. Temizlik işlemi de bu aşamada yapılır.

-Üretimin Ambalajlanması ve Dağıtımı: Tüm kontrollerden sonra üretim uygun paketlere koyulur ve satışa başlanılabilir.

 

 

Konfeksiyon sektörü için uygun makineleri makina bölümümüzden inceleyebilirsiniz. Tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir